Itt add meg az alcímet

Vélemények

Alkalmazotti karrierem visszatérő eleme a kollégáim szakmai irigysége. Eleinte furcsa volt és nem értettem, hogy miért így reagálnak, egy-egy sikeres projektet követően, aztán megértettem, hogy a teljesítményem frusztrálja őket. Mivel az eredményorientált szemléletemet és készségeimet nem akartam eldobni, csak azért, hogy ezáltal alakítsak ki jó munkahelyi kapcsolatokat, valamint az eddigi munkahelyváltások sem vezettek eredményre, így dilemmámmal felkerestem Lászlót. A coaching folyamat egészséges fényében megértettem, hogy a feladatcentrikus hozzáállásomon nem kell változtatnom és nem is kell menekülnöm a szakmai irigység elöl. László segített felismerni azt az aspektust, ahol a helyzetet magam mellé fordítva a sok éves eredményes tapasztalatot és tudást ki tudom használni. Ma már tanácsadóként kamatoztatom az eredményorientált látásmódomat a szolgáltató iparban, ahol a sikeres projektek visszacsatolása immáron az üzletfeleim elégedettségében nyilvánul meg. (Bulcsú, vállalkozó)
Középvezetőként dolgozom a szolgáltató szektorban. A kinevezésem utáni első időszakban ebből csak azt vettem észre, hogy jóval többet túlórázom, mint korábban. Gondoltam, valamit valamiért, ez az ára a vezetői pozíciónak. Egy idő után természetesen fásult, türelmetlen és lehangolt lettem. Mivel úgy gondoltam, hogy túl korai még a kiégés, eldöntöttem, hogy coach-hoz fordulok. Lászlóban megértő és az üzleti környezetben tapasztalt business coach-ra leltem. Hálás vagyok, hogy támogatásával kikerültem a korábbi, rossz meggyőződéseim miatt lekorlátozott helyzetemből és készségszinten bővíthettem a vezetői eszköztáramat a delegálás és az időgazdálkodás eszközeivel. (Éva, középvezető)
Lászlóval üzleti partnerként korábban már találkoztam néhány alkalommal és már akkor megfigyeltem, hogy a megbeszéléseink végén feldobottan, energiával feltöltve távozom. Amikor néhány évvel később külső vezetői támogató partnert kerestem, örültem, hogy ismét kapcsolatba kerülhettünk. László segítségével az üzleti folyamataink és cégünk bővülése által előidézett új vezetői elvárásokkal gördülékenyen sikerült megbirkózni, így örömmel tölt el, hogy személyes fejlődésemmel nemcsak, hogy lekövettem a vállalatunk üzleti bővülését, de emellett új lehetőségeket is sikerült kiaknáznom. (Béla, cégvezető) 
Roppant módon zavart, hogy konfliktus helyzetben korábban nem tudtam önmagamat adni. Sokszor kihoztak a sodromból a kollégáim, akikkel így igencsak nehéz kapcsolatot ápoltam. Miután megelégeltem, hogy napjaim kizárólag erről a visszatérő jelenségről szólnak, felvettem a kapcsolatot Lacival. Bevallom, az elején kicsit nehezen ment, hogy újfajta felfogás szerint lássam a saját helyzetemet, de miután Laci segítségével újraterveztem saját szerepemet, a munkatársaim visszajelzései alapján az új szokásokkal jobb légkört is teremtettem magam körül. Köszönöm Lacinak mindezt, mert sokkal jobban érzem magam így, mint korábban. (Gábor, felsővezető) 
Fejlesztés iránt elkötelezett cégvezetőként egy idő után nyugtalanítani kezdett az alkalmazottaim passzív ellenállása az újszerű módszerek bevezetése ellen. Nem tudtam igazán meggyőzni őket, bár a közvetlen kommunikáció után mindig éreztem egyfajta előrelépést, de ez egy kis időt követően újra és újra hamvában halt. Mivel tudtam, hogy a vállalkozásom hosszú távú versenyképességének kizárólagos záloga a fejlesztés, így az alkalmazottak magam mögé állítása érdekében külső segítséghez fordultam. Lászlót, a témában korábban szerzett tapasztalata alapján választottam ki, amit coach tevékenysége maradéktalanul és eredményesen kiegészített. Bár az elején azt vártam tőle, hogy gyors, azonnali megoldásokat, direkt tanácsokat adjon, azonban ő elmagyarázta, hogy a coach olyan tanácsadó, aki nem ad közvetlen tanácsot és a hosszú távú és hatásos működés leginkább a saját szerepvállalásom súlya alatt biztosítható. Segítségével rájöttem, hogy változtatnom kell a kommunikációmon és jobban kell fókuszálnom az újításokkal kapcsolatban az emberekre, a fejlesztés által őket segítő járulékos előnyökre, ami a vállalkozásom fejlődésének kulcsa is lett egyben. (Richárd, cégvezető)